Kakel & Klinker Örebro

Kakel är en glaserad keramikplatta som man använder inomhus här i Sverige. Utomlands, på södra breddgrader där inte klimatet är lika hårt som här, använder man även kakel utomhus. 

Hitta inspiration och hitta ditt kakel

Att välja kakel kan ta tid. I många fall kan det också vara bra att det tar lite tid då kakel och klinker är en viktig del i ditt nya badrum eller kök. När man ska renovera eller bygga nytt så brukar första steget vara att söka inspiration.

Inspiration hittar du idag från många olika kanaler som tex internet, bloggar, tidningar, trender, mässor etcetera. När detta första steg är gjort så kommer nästa där man väljer material, inredning och vilken känsla man vill förmedla. Det kan vara detaljer som vilken typ och färg av fog man ska använda – allt för att hitta det du själv vill ha. 

Trender i kakel sätter krav

En tydlig trend vi sett de senaste åren är att kakel- och klinkerplattorna blivit större. Dvs vi har gått från standard 15x15cm vit platta till 60x60cm eller tom en stor platta per väggsida. Oavsett vilken storlek man väljer så är det viktigt att underlaget är bra. 

Detta ställer stora krav på dagens hantverkare, vilket vi är medvetna om. Därför stoltserar vi gärna med vår gedigna erfarenhet och branschkunskap. 

Vi står för den kvalité ni söker. 

En annan tydlig trend är också att kakel och klinker har blivit en designprodukt. Att endast sätta kakel i kök eller badrum har gått till att man kan ha det i helt olika ytor i ett hus, allt för att skapa ett unikt uttryck för sitt hem. 

De bästa leverantörerna av kakel

Vi på Sten & Platt Entreprenader arbetar med de största och bästa leverantörerna inom kakel här i Sverige. 

Vi arbetar bland andra med:

Söker du inspiration eller har du redan bestämt vad du vill ha och önskar få jobbet gjort på ett fackmannamässigt sätt. Kontakta oss på epost@platt.se. Vi erbjuder en kostnadsfri offert.

Eller fyll i formuläret nedan för ett förutsättningslöst första möte!